info@bodemenwaterflevoland.nl

Uitnodiging demobijeenkomst meerjarige (gras)bufferstroken

28-03-2024

Uitnodiging demobijeenkomst meerjarige (gras)bufferstroken

Op vrijdagochtend 5 april van 10-12 uur aan de Zwijnsweg 5 in Ens, gaan we graag met u in gesprek over de meerwaarde en uitdagingen van meerjarige begroeide bufferstroken. Waar ziet u knelpunten en waar zoekt u oplossingen voor? En waar heeft u juist al goedwerkende oplossingen gevonden, die u graag deelt met collega’s? Tijdens de bijeenkomst kunnen ervaringen worden gedeeld.

Tijdens de bijeenkomst neemt Krispijn van den Dries ons mee het land op naar zijn extensief beheerde bufferstroken. Hij licht toe hoe hij de bufferstroken met weinig werk onderhoudt en ze toch jaarrond in goede staat weet te houden.
Het jaarrond begroeid houden van bufferstroken zorgt naar verwachting voor verbetering van de waterkwaliteit door minder perceelafspoeling van nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater.

Programma en aanmelden
Vanaf 10.00 uur bent u welkom voor een kop koffie aan de Zwijnsweg in Ens. Om 10.15 uur starten we met een korte presentatie en daarna gaan we het land op. Bent u erbij? Meldt u zich even aan via info@boerennatuurflevoland.nl, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Om agrariërs meer handvatten te geven voor de aanleg en het beheer van begroeide bufferstroken, brengt BoerenNatuur Flevoland op verzoek van het ABW praktische kennis en informatie in beeld.

>>Uitnodiging demobijeenkomst meerjarige (gras)bu...

Heeft u een vraag?

neem contact op