info@bodemenwaterflevoland.nl

Iedere 10e aanmelder ontvangt een spade!

16-03-2017

Iedere 10e aanmelder ontvangt een spade!

Meld u aan voor het project Zicht op de Bodemstructuur en maak kans op een spade! In het project neemt u samen met uw buur(t)man én een deskundige de bodemkwaliteit van uw grond onder de loep. Het doel? Leren van de bodem én van elkaar. Voor een duurzame en toekomstgerichte landbouw. Meld u vandaag nog aan en maak kans op één van de professionele spades, op is op!

Het project Zicht op de Bodemstructuur bestaat uit twee fases. In fase A graaft u samen met uw buur(t)man en een bodemexpert een profielkuil. Deze wordt vervolgens van top tot teen beoordeeld; van de structuur en de bodemopbouw tot aan de verdichting en het bodemleven. Vervolgens kunt u verder met Fase B. Fase B bestaat uit een jaarlijks bedrijfsbezoek door een bodemexpert en twee groepsbijeenkomsten; onder begeleiding van een deskundige gaat u de bodemkwaliteit nu daadwerkelijk verbeteren of voor de toekomst behouden. Tijdens de groepsbijeenkomsten worden resultaten en ervaringen gedeeld. En daarnaast is er nog een jaarlijkse kennisdag. Zowel bij fase A als fase B wordt aan iedere 10e aanmelder een spade verloot. 

“Ik heb in het eerste jaar meegedaan aan het project Zicht op de Bodemstructuur en daar ben ik erg positief over. In de maanden februari en maart was het wel wat kouder, maar de onderzoeken bleven nuttig. Ik heb interessante inzichten opgedaan. Wanneer je dieper de grond in gaat, zie je dingen waar je anders nooit achter was gekomen. Zoals dat het toch veel natter in de grond was dan ik dacht, terwijl ik het land op wilde”

Wat betreft die spades: we hebben geen honderden liggen! Hoe sneller de aanmelding, hoe groter de kans. Aanmelden kan tot 31 maart 2017, mail naar projecten@flevolandsagrarischcollectief.nl of bel 06 – 53208772.

Meer informatie vindt u hier.

>>Iedere 10e aanmelder ontvangt een spade!

Heeft u een vraag?

neem contact op