info@bodemenwaterflevoland.nl

Landelijke subsidie voor groen-economisch herstel landbouw 2022

23-12-2021

Landelijke subsidie voor groen-economisch herstel landbouw 2022

Wil jij als landbouwer jouw bedrijf duurzamer en economisch sterker maken? Of samen met anderen werken aan een duurzaam verdienmodel voor de hele sector? Maak je landbouwbedrijf economisch sterker na de uitbraak van het coronavirus. Met een subsidie uit het Economisch Herstelfonds (EHF) kun je investeren in de toekomst van je bedrijf. 

Het EHF is een Europees steunfonds voor landbouwers. Nederland krijgt een budget van 52,4 miljoen euro. Dit is bedoeld voor het economisch herstel van de landbouwsector en het platteland na de uitbraak van het coronavirus. De maatregelen voor het herstel moeten aansluiten bij de milieu- en klimaatafspraken van de Europese Unie. Dit is een voorwaarde voor het gebruiken van het budget uit het fonds. De regeling bestaat uit de subsidies:

  • Investeren in groen-economisch herstel
  • Samenwerken aan groen-economisch herstel.

De subsidies volgens de nieuwe regeling kunnen van 20 december 2021, 9:00 uur tot en met 14 februari 2022, 17:00 uur worden aangevraagd.

Lees meer op de website van RvO
 

EHF Investeren in groen-economisch herstel ofwel ‘fysieke’ investeringen
Deze landelijke subsidieregeling biedt individuele landbouwers uit het hele land de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor investeringen om hun bedrijf duurzamer te maken door middel van zogenaamde ‘fysieke’ maatregelen. Aan de hand van een investeringslijst kiest men voor specifieke maatregelen. Vanuit landelijk perspectief zijn hier duurzaamheidscores aan toegekend.  

Lopende aanvragen fysieke investeringen provincie Flevoland
Een aantal ondernemers in Flevoland heeft ingeschreven op de fysieke investeringen van de openstellingen van de provincie Flevoland rond de zomer. Uit navraag bij de provincie blijkt dat op dit moment RVO namens provincie Flevoland zo hard mogelijk werkt aan de afwikkeling van deze openstelling, om nog tijdens deze nieuwe landelijke openstelling zo veel mogelijk duidelijkheid te verschaffen.

>>Landelijke subsidie voor groen-economisch herst...

Heeft u een vraag?

neem contact op