info@bodemenwaterflevoland.nl

Biovelddag

De BioVelddag 2022 komt er weer aan! Twee jaar lang was het niet mogelijk elkaar in het veld te ontmoeten. Daar komt nu verandering in! Op donderdag 23 juni, van 14.00 tot 19.00 uur staan de velden van Proefboerderij Broekemahoeve in Lelystad weer vol met de nieuwste biologische innovaties. De agrarische wereld - zowel biologisch als gangbaar - ontmoet elkaar tijdens deze middag en kan kiezen voor rondleidingen langs de proef- en demovelden. Onderzoekers vertellen over de onderzoeken, verwachtingen en resultaten. Ook is er om 19.15 uur een heuse after dinner demo Wiedeggen. 

De BioVelddag wordt mede mogelijk gemaakt door het Actieplan Bodem en Water (ABW). Als ABW zijn we onder andere aanwezig om 19.15 uur met de Machine demo Wiedeggen. Hier worden diverse varianten van wiedeggen gedemonstreerd voor toepasbaarheid in onkruidbestrijding en korst breken. Meer weten over deze demo, kijk hier.

Online platform

Het online BioVelddag platform biedt het hele jaar door een aanbod van veldactiviteiten, informatie, podcasts en video’s: www.biovelddagen.nl

Programma

De velden van proefboerderij Broekemahoeve worden dan gevuld met marktkraampjes, machines, proefveldjes en demonstraties, zoals:

  • Ervaringen aardappelrooier/uienlader vanaf vaste rijpaden. 
  • Innovatieve technieken in mechanisatie gericht op o.a. grondbewerking en bestrijding wortelonkruid.
  • Invloed van rijpaden en grondbewerking op de bodemverdichting in relatie tot de opbrengst in peenteelt.
  • Velddemo Biofrezen om oppervlakkig en effectief groenbemesters of grasklaver weg te frezen.
  • En nog veel meer! Bekijk het programma.

Wees welkom

Deelname aan de Velddag is volledig gratis voor bezoekers, van tevoren opgeven is ook niet nodig. De dag begint om 14.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Tussen 17.45 en 19.00 uur is er de mogelijkheid is tot een heerlijke maaltijd (dit kan uitsluitend op reservering via deze website.)

Vragen? Mail naar velddag@wur.nl

>Biovelddag

Heeft u een vraag?

neem contact op